Mágia

Az emberek, ha azzal a szóval találkoznak, hogy mágia, vegyes érzelmekkel szoktak reagálni. Általában, gonosz varázslót, vagy boszorkát képzelnek el, vagy esetleg  “hamiskártyás szemfényvesztőket” akik a szép és jólelkű embereknek rosszat akarnak és még ezernyi gondolatot fűznek hozzá.

Mit is jelent valójában az a szó, hogy mágia?

Itt, is mint sok más területen az alapokkal van baj. Olyan erő fog velünk varázslatot véghez vinni, amilyen éppen a beállítottságunk, hiszen a dolgok önmagukban semlegesek, nem jók vagy rosszak. Mi tesszük őket azzá ami.. lényünkön keresztül transzformálva, lényünkkel, szándékunkkal színezzük az energiákat, a gondolatokat, a mágiát…

A mágia mélységei a legtitokzatosabb dolgokat a Mindenség, az Univerzum lényegét, az erőt, a tudást, a hitet és a Természet összes erejét rejti magában. A mágia nem hogy nem ellentétes a Teremtő világával , hanem pontosan megegyezik azzal.

Megtanít minket arra, hogy az egyes dolgok miben különböznek és miben azonosak. A mágia tökéletes és szent tudomány, mely hatalmas erővel bír. A mágia mindenre megtaníthat…arra hogy mi  ISTEN,  az értelem, mi az hogy angyal, démon, vallás, a lélek, a szent törvények, a szertartás és a titokzatos misztérium.

Oktatja az embert a hitről, a csodákról és ennek törvényeiről. A materialista világszemlélet, és az azt követő emberek nem igazán fogadják el ezeket a tanításokat.
Mindez azért van így, mert még nem tapasztalták meg ezeknek a törvényeknek a valós voltát.

És ez nem baj!  Senkit nem szabad erőszakkal terelni olyan irányba amire még nincs felkészülve. Majd ők is megélik, megértik, ha eljön az idejük. A mágia az energiák megvalósult varázslata.  A mágia az erők tana.  A mágia tudás. A tudás pedig hatalom.

Pontosan ezért az embereket tudatosan hangolták a mágia ellen, amelynek sikerében a modern világ “hamiskártyásai” remekül közreműködtek.. Hogy kik az most mindegy, ne gyártsunk összeesküvés elméleteket. Itt tanítani, ébreszteni szeretnénk, nem pedig hatásvadász hírekkel csinálni az “ingyencirkuszt” .. Ami tudom, nagyon “izgalmas” és hatásos, de ez itt nem az a hely..

Minden olyan embernek  akik felismerik, hogy illúziók börtönében élik életüket,  és szeretnének kitörni ebből, változtatni ezen, érdemes lenne tanulmányozni a valódi mágia világát.

Hiszen a mágia az egyetlen “vallás” ahol nincsenek korlátok, dogmák, nem akar befolyásolni , megmondani hogy mi a jó és mi a rossz, mit tehetsz és mit nem.
Természetesen sajnos az emberek többsége még gyermeki szinten van a szellemi fejlődés útján, és egészen egyszerűen nem is alkalmasak a valóság befogadására.

Amikor majd készen állnak a mágiában nem egy ellenséget látnak, hanem legnagyobb szövetségesüket, hiszen megértik:
A mágia látni tanít, a mágia gondolkodni tanít, a mágia ÉLNI tanít.. EMBERNEK lenni… A sokszáz , sok ezer évnyi szellemi alvásból, tunyaságból jelent/mutat kiutat..

A minket körül vevő világ tele van az energia különböző megnyilvánulásaival, formáival. Minden ember, állat, növény, tárgy az energiák tömörülései, sűrűsödései, melyeket anyagi szinten protonok, elektronok, neutronok alkotnak. Az Ókorban még teljesen tudatában voltak annak, hogy minden energia. Tudták, hogy mindennek megvan a csak rá jellemző rezgése és van egy olyan Forrás, amely sohasem fog materializálódni.

Ebből a Forrásból jövő áradó erőkből alakult ki a Világegyetem és minden, ami a létezik.
A belőle kiáramló erő, mindenhol szabadon áramlik, mindenen áthatol, és mindenhol létfenntartó módon ott van. Az ókor emberei között volt olyan is, aki ezt az erőt a legteljesebb mértékben használni és irányítani tudta.

Ma is minden ember képes arra, hogy ezt az egyetemes energiát használja. Ez az energia nem válik addig alkotó Teremtőerővé, amíg el nem éri a megfelelően szükséges koncentrációt, amig kellően tudatossá nem válik. A régi misztikus iskolákban a tanítás nagy részét az energiaösszpontosító gyakorlatok tették ki.

A gondolatok és a hangok erős kivetítése cselekvő erővé alakul. Csakis a felhasználó akarata szabja meg milyenségét, hiszen mint már említettem ez az erő semleges.
Minden energia a gondolatokat követi, ez a törvény az energia egyetemes alapelve.
Az energia összpontosítása és Teremtő erővé való átalakítása gondolataink
beszédünk révén történik.

Minden igazi mester, nagy hangsúlyt fektetett tanítványainál az értelem
fegyelmezettségére, és a gondolat kontrollra. Az imént leírtakból kitűnik, hogy miért mi alakítjuk világunkat, és miért látjuk olyannak amilyen. Amiről és ahogyan gondolkodunk, azzá válunk…

A gondolatok a szellemi síkon létezve alakítják ki a fizikai látszatvalóságot! Gondolatainkból, beszédünkből önmagukat megvalósító, beteljesítő próféciák válnak, azaz Testet öltenek, nevezik még önbeteljesítő jóslatnak is.. Érzelmi és gondolati világunk, egy tükörként jelenik meg életünkben. Ez a Törvény.

Az egyik eszköz melyet a gondolatkoncentráció fokozásához felhasznál az ember az a hang. Ha beszélünk, akkor hangot adunk ki. A hangok betűkből állnak. A betűk, mint tudjuk, magánhangzókból és mássalhangzókból tevődnek össze. Ha a betűkből gondolatainkon keresztül értelmes szavakat alkotunk és azt a megfelelő erejű gondolati energiával feltöltve,kiindítjuk az éterbe az egyetemes energiákat mozgásba hozza, és
meggyorsítja azoknak a megtestesülését, a TEREMTÉST.

Az ősi okkultista tanítások szerint az emberi hang a hangerőtől és a hangszíntől függően képes arra, hogy az asztrális fényt különböző formákba öntse.

Így vagyunk mi, emberi mivoltunkban Teremtő képességekkel felruházva.

A Mágia Világa pedig nem más mint Út Önmagunkhoz..

Nos kedves Érdeklődő, nagyon  röviden valami ilyesmi a valódi Mágia..

Ha többet szeretnél tudni, szeretettel várunk valamely tanfolyamunkon:

http://selinanut.hu/tanfolyamok/

21-150x150

 

Comments are closed.